پرینوپلاستی (یا پرینورافی) یکی از جراحی های شایع در بانوان می باشد.این بهترین جراحی برای اصلاح شرایط بالینی (آسیب، نقص و یا تغییر شکل) واژن و مقعد استفاده می شود. از جمله مشکلات ناحیه لگن ( مقعد واژن) که با جراحی پرینوپلاستی برطرف می شود :
سستی واژن
خارش واژن
آسیب دیدگی پرینه
بی اختیاری ادرار
زگیل های دستگاه تناسلی
دیس پارونی
تنگی واژن
واژینیسموس
وستیبولیت ولو (التهاب غدد پرینه)
کاهش لذت جنسی
است. بسته به شرایط واژن و مقعدی که باید تحت درمان قرار گیرد، جراح با تجربه بهترین روش جراحی را جهت نتایج بهتر و عوارض کمتر انتخاب می کند.
دو روش رایج برای عمل پرینوپلاستی وجود دارد: روش نخست، برای سفت شدن عضلات پرینه بکار گرفته می شود. در روش دوم شل شدن عضلات پرینه هدف جراح می باشد.
در جراحی پرینوپلاستی چه اتفاقی می افتد؟
در جراحی ترمیم پرینه متخصص زنان با تجربه آسیب به پرینه و آسیب به ناحیه ولو Vulva را ترمیم می کند. آسیب به واژن و پرینه می تواند در نتیجه بسیاری از موارد ایجاد شده باشد، مهمترین آنها شامل :
زایمان
کشیدگی زایمان می تواند باعث پارگی بافت ها شود ، یا اگر کانال زایمان زن در هنگام تولد بسیار باریک باشد و اجازه عبور بدون مانع نوزاد را ندهد ، ممکن در هنگام زایمان به برش (اپیزیوتومی) نیاز شده باشد که خود باعث آسیب به واژن می شود.
چاقی
اضافه وزن باعث کشیدگی بیش از حد و آسیب رسیدن به ساختارهای پرینه می شود ، همچنین چاقی از طریق ایجاد استرس می تواند و باعث جدا شدن عضلات پرینه شود.
آسیب به پرینه ناشی از جراحی های قبلی
این آسیب نیز از طریق جراحی پرینورافی قابل بهبود است.
عصب کشی ناکافی
عدم وجود اعصاب بصورت مادرزادی در ناحیه پرینه می تواند باعث شل شدن و افتادگی واژن گردد.
تومور های ناحیه لگن (پرینه) و سرفه های مکرر نیز از علل مهم شل شدگی و افتادگی واژن محسوب می گردند.
چه زمانی جراحی پرینورافی باید انجام شود؟
از نظر بالینی ، هنگامی که خانم ها احساس سستی فیزیکی و شلی در ناحیه واژن خود را اعلام می کنند ، که ممکن است با کاهش رضایت جنسی نیز همراه باشد باید جراحی پرینورافی انجام پذیرد.
علائمی که جراح متخصص زنان را برای انجام جراحی پرینه قانع می کند شامل
جدا شدن عضله (اسفنکتر مقعد
آسیب به راست روده(رکتوسل)می باشد. پرینوپلاستی در بعضی از موارد می تواند با جراحی واژینوپلاستی و یا لابیاپلاستی بصورت همزمان انجام پذیرد .
با توجه به میزان آسیب وارد شده به پرینه ، اصلاحات می تواند عضلات اطاف واژن را نیز شامل شود:
عضلات پوبوکوسسیژئوس
عضلات Bulbospongiosus
پرینوپلاستی شل کننده چیست؟
بانوانی که مقاربت جنسی دردناکی را تجربه می کنند (دیس پارونیا) یا مبتلا به واژینیسموس (انقباض غیرارادی عضلات پوبوسیژئوس)هستند می توانند با جراحی پرینورافی (عمل ترمیمی واژن) بهبود یابند. در این جراحی اصلاحی، واژن بیش از حد سفت اندکی سست می گردد.
بهبودی کامل بعد از پرینورافی معمولاً به 4-6 هفته زمان نیاز دارد.
پروینوپلاستی شل کننده به طور کلی برای درمان: دیس پارونیا (رابطه جنسی دردناک)
لیکن اسکلروزیس
واژینیسموس
موثر شناخته می شود. همچنین این روش جراحی به عنوان یک درمان موثر برای وستیبولیت ولو در نظر گرفته می شود.
البته در ابتدا برای درمان واژینیسموس و دیسپارونیا روش های غیر جراحی مانند نرمش و یوگا توصیه می شود اما در صورت ناموفق بودن این روش ها متخصص زنان بیماران را به جراحی توصیه می کند.
چه آمادگی های قبل از جراحی پرینورافی لازم است؟
تست پاپ اسمیر
درمان عفونت های ناحیه پرینه ( عفونت های واژن و …)
در افرادی که نقص ایمنی فعال دارند نباید این جراحی را انجام داد.
مشاوره با متخصص زنان و زایمان و زیبایی
چه مدت بعد از جراحی پرینه می توان فعالیت های روزمره را آغاز کرد؟
به طور کلی ، شما بلافاصله بعد از جراحی می توانید راه بروید . بعد از جراحی تورم و درد ایجاد می شود اما این علایم طی یک یا دو هفته فروکش می کند. نتیجه نهایی ممکن است دو ماه پس از جراحی حاصل می شود ، اما شما معمولاً قادر خواهید بود که فعالیت های جنسی و ورزش خود را طی ۶ تا ۸ هفته بعد از جراحی از سر بگیرید.